Így segít az építkezésben a kavics szállítás

Tapasztalatom a kavics szállítással

Megvettük az első házunkat, ami hatalmas öröm és hatalmas felelősség is egyben. Korábban albérletben éltünk, ami sokkal kisebb volt ennél a háznál, azonban nem is ez az a tényező, ami igazán a törzse a mostani elfoglaltságunknak. Hanem az udvar. Sajnos nem volt jó állapotban, amikor megvettük a házat, így nekünk kellett cselekednünk az ügyben. Végül a kavics szállítás volt az, ami az átalakítás gerincét adta.

Hogyan lyukadtunk ki a kavics szállításnál

A kavics szállítás nem a leginkább kézenfekvő megoldás, hogyha az udvar csinosítgatására, beépítésére keresünk tartós megoldást. A mi kertünk az akkori formájában vállalhatatlan volt. Mellkasig benőtte a gaz, nem volt rendes járda kiépítve sem. Ez azt jelentette, hogy egy kisebb esőzés is komoly károkat tudott okozni, és bokáig csúsztunk a sárban. Ez nem csak a cipőink kára miatt nem volt igazán kellemetlen, hanem az elcsúszás veszélyes is volt, és vendégeket aligha lehet egy ilyen házba jószívűen beinvitálni. Nagy dilemmába kerültünk aztán, hogy mihez is kezdjünk a beépítetlen udvarral. A ház megvásárlása és a költözés költségei igencsak megkönnyítették a pénztárcánkat, ami nehezebbé tette az elképzelt varázslatos kert kivitelezését. Számomra egyértelmű volt, hogy a betonozás túl költséges és túl időigény megoldás lesz a számunkra, ugyanakkor még nem gondoltam a kavics szállításra, mint alternatív opcióra, csak az olcsó sódereket és homokot nézegettem az interneten. Az egyik ilyen oldalon jött szembe velem a kavics szállítás. A kavics szállítás egy teljesen új irányt nyitott a tervezésben. Megláttuk az árakat, és teljesen beleszerettünk. Most egy japán kertre hajazó udvarunk van, amit mindketten nagyon szeretünk. Rendkívül relaxáló ott elfogyasztani bármelyik étkezést, legyen szó akár egy baráti ebédről, vagy csak a reggeli kávéról. A japánkert, a kavicsok remek hangulatot adnak az egész területnek, amit egy betonnal beépített kert sosem tudott volna létrehozni.

Ezért volt jó döntés a kavics szállítás

Jól döntöttünk tehát. Nem csak spóroltunk az összeggel, és így át tudtuk viszonylag kedvező áron alakítani az udvart, de emellett még egy sokkal természetesebb területet is kaptunk. Így az udvarban tartózkodni egyfajta rekreációs tevékenység lett a számunkra, és remek terület arra, hogy másokat is meghívjunk magunkhoz. A kisebb költség miatt volt pénzünk egy kis pihenőterület létrehozására, így van honnan csodálni a kertet, vagy csak olvasni egy könyvet, élvezni a kellemes időt. Mivel a kavics már végterméke a kert építésének, ezért nem kellett hozzá tulajdonképpen semmilyen utómunkálat. Mire is gondolok itt pontosan? Nos, ha betonos, járdás udvar mellett döntöttünk volna, akkor külön kellett volna sóder rendelnünk, homokot és cementet is. Ezeket az összetevőket legcélszerűbb egy keverőgéppel keverni, ami persze nem sok embernek van otthon, így vagy bérelnünk kellett volna, vagy keresni egy ismerőst, akinek van ilyen gépe. Ezután következett volna csak a munka érdemi része, ráadásul sok munka lett volna még ennél is jobban az egész kerttel, mert nem egyenletes a felülete, amit a kavicsok remekül megoldottak, idomultak a formához. Nos, a betonnál ilyen lehetőség nem igazán van, ott egyenes vagy egyenesen lejtő, emelkedő felületre van szükség, különben a beton vagy a járda nem lesz szép, púpos lesz és könnyen be fog töredezni. Szóval, ha még ezt meg is oldottuk volna valahogy, munka akkor is rengeteg lett volna még a kerttel. Ilyen például, hogy nem lehet egy napig ráállni a betonra, azután pedig rendszeresen, még egy hónapig locsolni kellett volna, ami bár annyira nem nagy munka, mégis munka, hogyha összehasonlítom a kavicsos kerttel. A kavicsokkal mennyi gondunk is volt összesen? Nos, a megfelelő helyre kellett őket rakni, ezután végigmenni rajta hengerrel, de megoldottuk volna egyszerűen a cipőnkkel is a problémát, hogyha arról van szó. Szóval, nem kellett igazán sok energiát beletennünk.

Kavics szállítás és a járda kérdése

Persze mindig van egy kérdéses dolog az átalakítás vagy az építkezések során. Nos, nálunk ilyen volt a járda, amit nem akartunk csak úgy kavicsosan hagyni, mert időnként kellemetlen lehet, hogyha mondjuk, kisebb darabok kerülnek a felszínre, és azok belemennek az ember cipőjébe, így találtunk egy remek megoldást az egyik barkácsáruházban. Lapos, sötét köveket vásároltunk, amiket lépésnyi távolságban helyeztünk el egymástól. Így tökéletesen beleillik a kert hangulatába az úgynevezett járdánk is, és továbbra sem kellett mesterségesen előállítanunk egy felületet ahhoz, hogy a kertünk tökéletes legyen mégis, erre pedig nagyon büszke vagyok. És minden nem sikerülhetett volna a kavics szállítás nélkül, ezért örülök, hogy rátaláltam erre a remek lehetőségre.

Én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve a kavics szállítással, ha újból építkezésre kerülne a sor, és lenne is lehetőségem betont használni, azt hiszem, én akkor is inkább a kavicsnál maradnék. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.