Jó döntés a ponyvás kisteherautó bérlés?

A ponyvás kisteherautó bérlésről bővebben

Most, hogy jön a hideg évszak, platós autót kevésbé használunk, itt az ideje a ponyvás kisteherautó bérlésnek. A plató ilyenkor már nem túl előnyös, a szállítani kívánt dolgoknak nem tesz jót sem a hideg, sem a lerakodó pára. Néhány hét, talán néhány nap és várható lesz a hóesés, az állandósult köd. A legjobb megoldás ilyenkor, hogyha egy ponyvás teherautót bérlünk.

A ponyvás kisteherautó bérlés részletei

A ponyvás kisteherautó bérlés önmagában is előnyös az év bármely szakaszában. Ha saját magunk oldanánk meg a költözködést, vagy bútort vásárolnánk magánszemélytől, és a szállítás nem megoldható, talán a legjobb válasz is lehet a kérdésre. Lássuk be, az embernek időről időre szüksége van egy nagyobb járműre, azonban nem feltétlenül bízná a véletlenre az ügyet. Persze nem rossz gondolat a szomszéd utánfutóját vagy egy ismerős nagyobb autóját kölcsönkérni, de egy ponyvás kisteherautó bérlése leveszi a terhet a vállunkról sok tekintetben, nem kell ismerőssel vagy szomszéddal kellemetlen helyzetbe kerülni, és persze nem is mindenkinek vannak olyanok a környezetében, akik rendelkeznének autóval egyáltalán, nem hogy nagyobb szállítóeszközzel.

Természetesen érdemes megnézni, hogy ki vezetheti a ponyvás kisteherautót, milyen típusú jogosítványra van hozzá szükség. A bérlés részleteit nagyrészt meg tudjuk tekinteni a honlapon. Minden jármű egyedi árat kap, ezért érdemes mérlegelni, hogy melyik konkrét modell érdekel bennünket, és azt bérelni. Egy kis előzetes kutatással sokkal gördülékenyebben tud működni a bérlési folyamat. Mérlegeljük a használati időt is, sokszor egy-egy biztonsági extra nap nem csak jól jöhet a szállítás során, de akár még kedvezményeket is szerezhetünk általuk.

Miért előnyös a ponyvás kisteherautó bérlés?

A bérlés mindig előnyös folyamat, legyen szó személygépkocsiról vagy ponyvás kisteherautó bérlésről. Utóbbi esetében megspórolhatjuk a vásárlási díjat, a biztosítási és karbantartási, vizsgáztatási költségeket még úgy is, hogyha tartósan bérlünk. Vállalkozóknál különösen kihasználható, hiszen a bérleti díj egy része elszámolható, így még kedvezményesebben vehetik igénybe a bérlési lehetőségeket. Kezdő vállalkozások így nyugodtan szállíthatnak eladókhoz vagy szervezhetnek házhoz szállítást, ami segítheti az üzlet beindulását. Egy átlagos kezdő vállalkozás az első két évben még veszteséges vagy nagyon kevés bevételt hoz, és csak ezután kezd megtérülni a befektetett idő és pénz. Ahhoz azonban, hogy az ember egy sikeres vállalkozást vezessen, bizony esetekben szüksége van a teherautóra a szállítmányozáshoz. A ponyvás kisteherautó bérlés nekik igazán nagy segítség, egy jó szállítási lehetőség még a jövedelmezési két évet is képes lehet lerövidíteni, ezért számukra ez igazán remek fejlődési remény. Így pedig nem kell saját teherautóra költeniük, ha a vállalkozás nem is lesz sikeres, és be kell fejezniük a megkezdett munkálatokat, legalább nem marad rajtuk egy több milliót érő teherautó, amit nem tudnak megfelelően kihasználni. Néha a kisebb rosszra törekvés többet jelent, mint a nagyratörő álmok kergetése, ezért ha éppen lenne anyagi keret egy teherautó megvásárlására, akkor is érdemesebb lehet inkább a bérlést választani, amíg még nem vagyunk biztosak a vállalkozás sikerében.

A bérléssel tehát sokat spórolhatunk több tekintetből is, de nem csak a pénzben, hiszen a járművet tárolni is kell valahol, így az azonban nem a mi felelősségünk, hiszen már megvan a maga helye a kölcsönzőben. És hogy honnan kölcsönözzünk? Ez egy jó ötlet: http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/

A ponyvás kisteherautó bérlés tapasztalatai

Milyen tapasztalatai is lehetnek az embernek ponyvás kisteherautó bérléssel? Minden, amit leírtam tulajdonképpen az előbbiekben. Az embernek nagy segítség a bajban, anyagilag nem megterhelő, miközben többfajta járművet is lehet bérelni egészen az egyszerű személyautótól a különleges darabokig, mezőgazdasági gépekig. Szerintem mindenkinek jó lehetőség, és ha éppen nincs is rá szükségünk, azért csak ne felejtsük el, hogy egyáltalán létezik ez a lehetőség, mert az ember sokat nyerhet vagy veszíthet általa mind magánemberként, mind vállalkozóként. De hogyan döntheti el egyáltalán az ember, hogy mikor éri meg számára a saját jármű vagy a ponyvás kisteherautó bérlés? Nos, sok-sok matekkal és a lehetőségek sorba vételével. Ha nincs pénzünk egy saját gépre, akkor nem is kérdés, hogy melyik megoldás lesz a miénk, ha azonban van annyi pénzünk, hogy egy saját járműbe fektessünk, feltehetjük a kérdést: mi lesz ha az szervízbe kerül? Lesz hol elszállásolni a nagyobb gépjárművet? Hogyan tudom megfelelően karban tartani? Tudom fizetni a kötelező vizsgáztatásokat és vizsgadíjakat a későbbiekben is? Tényleg szükségem van a járműre? Öt év múlva is szükségem lesz rá? Elég sokszor használom átlagban majd ahhoz, hogy ne legyen olcsóbb a bérlés? Ha kell számoljuk ki egy egész év költségeit, hogy biztosak legyünk a választásunk helyességében. Ha pedig megvan az igazi, akkor tartsunk is ki mellette. A ponyvás kisteherautó bérlésben biztosan nem fog senki csalódni.