Kipróbáltuk a Glyco Flex tablettát!

Mi is pontosan a Glyco Flex?

A Glyco Flex egy zöldkagyló kivonatot tartalmazó tabletta, amely ízületi problémák esetén nyújthat segítséget. Tartalmaz a zöldkagyló kivonaton túl sörélesztőt és lucernakivonatot is. Kutyák esetében alkalmazzuk. Gyakorlott gazdiként bizonyára sokan kerültek már szembe a kutyák ízületi kopásának problémájával, amiben tartós segítséget nyújthat ez a készítmény.

Glyco Flexel az ízületi problémák ellen

Az ízületi problémák minden mozgó lényt érintenek. Kutyák esetében különösen fontos a mozgékonyság fenntartása. Az állatok elemében van a mozgás, a legnagyobb szórakozásuk köthető hozzá. Gondoljunk csak bele, milyen lenne a mi életünk is tévé és számítógép nélkül. Bizonyára nagyon unalmas lenne egy helyben tölteni az egész napot. A kutyák játékossága is a mozgáshoz köthető. Nem csak velünk szeretnek annyira játszani, hanem egymással is. Ha pedig másik eb sincs a közelben, minden mozgó lény vagy megreccsenő faág kalandot jelent a kedvencünk számára. Az ízületek tehát az egész életminőségükben nagy szerepet játszanak. Akárcsak az emberek esetében, az állatoknál is a korral együtt járó folyamat ez. Az ízületi nedvből kevesebb termelődik a szervezetben, miközben a porcos réteg kopásnak indul a súrlódás miatt. Öngerjesztő folyamat ez, amire nincs egy biztos gyógymód, hogy megszabaduljunk tőle, azonban lassíthatjuk, megelőzhetjük és valamennyire javíthatunk az állapoton.

Hogyan segít a Glyco Flex az ízületeken?

Elősegíti az ízületi nedvek regenerációját, ami az egyik alapköve a probléma megoldásának. Így a surlódás is kisebb mértékben lesz jelen az ízületben, ezáltal a kemény részek is kevésbé kopnak majd, a fájdalom enyhül, többé nem lesz minden lépés kellemetlen élmény a kedvencünk számára. Hogyan éri el ezt a hatást a Glyco Flex? Összetevői tartalmaznak glükozaminoglikádot, fehérjéket, ásványi anyagokat mint kálcium, foszfor, magnézium, emellett pedig polipeptidekben gazdag a vitaminok és nukleinsavak. Sajnos ez a sok vitamin és fontos tápanyag nem vihető be pusztán étkezéssel, így bár hiába adunk a kutyánknak prémium kutyatápot (ami nagyon jót tesz a fejlődése szempontjából ugyan), azonban a külön erre a célra készült táplálékkiegészítőt nem tudja helyettesíteni. Idősebb kutyáknak nem csak az ízületi problémákon segíthet, de a benne található lucernakivonatnak köszönhetően erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyag is található benne.

Tapasztalatok a Gyco Flexel

A kutyánk már túl van sajnos a virágkorán, és egy ideje rosszabb volt a hangulata már, kevesebbet mozgott, nem szeretett nagyokat sétálni és a korábbi lelkes üdvözlése is alábbhagyott, már nem vágtatott elém a kapuban. Azt hittük, hogy ez már az öregség csupán, hogy nem bírja olyan jól tartani magát, mint ahogy régen tette. Azonban azt is tudtuk, hogy jobb megnézetni, hiszen valamilyen betegség is okozhatta ezt a kedvtelenséget, és igazunk lett. Az állatorvos a Glyco Flex szedését ajánlotta, amit már aznap be is szereztünk. A hatás látványos volt. Természetesen nem egy-két nap alatt javult a helyzet, azonban szabályosan látszott, hogy hogyan fejlődik vissza a kutyánk azzá a boldog kedvenccé, akit már megszoktunk és szerettünk. Beletelt jó pár hétbe, de az is csodaszámba ment, hogy egyáltalán valami segített. Csak azt sajnálom, hogy nem szereztünk be már korábban is egy ilyen hatásos táplálékkiegészítőt, mint ez. Éppen ezért néztem utána, hogy kiknek is ajánlott beszereznie ezt a terméket, és mikortól, hogy ezzel is segíthessem más gazdik nevelését, hogy ne kövessék el ugyanazokat a hibákat, amiket én is korábban.

Mikor van szükség a Glyco Flexre?

A Glyco Flex tulajdonképpen egyik kutyára nézve sem egy ártalmas kiegészítő, azonban sok kutyának hasznos lehet. Különösen fontos olyan kutyák esetében, akik gyorsan nőnek, nagyobb növésűek, és az ízületeiknek is hozzá kell szoknia az iramhoz. A gyulladáscsökkentő hatása révén jó megoldás lehet akkor is az alkalmazása, hogyha valamilyen gyulladásos betegsége van a kutyának vagy kötőszöveti problémái adódnak, de az általános egészség egy kis felturbózásaként is alkalmazható. És persze arról sem érdemes megfeledkezni, hogy egy esetleges ízületi sérülés vagy műtét után a regenerálódási folyamatban sokat számít az, hogyha van egy kis extra lökete a gyógyulásnak.

 A kutyánk tehát könnyedén lehet egészséges vagy épülhet fel gyorsabban a bajából, esetleg javíthatunk az állapotán, hogyha a Glyco Flexet alkalmazzuk, ami nagy előnye ennek a terméknek. Számomra visszaadta a kutyám életkedvét, és vele az enyémet is. Ma már végre úgy futkorászunk, ahogy régen, nem nehézség számára visszahozni az eldobott labdát. Jó lett volna, hogyha tudom előre már néhány éve, hogy a kutyámnak ilyen problémái lesznek idősebb korában, mert akkor könnyebb lett volna a megelőzés is, és talán még egészségesebb lenne a kedvencem, mint egyébként. Ezért aki teheti, és még nincs elkésve a táplálékkiegészítő használatával pusztán megelőzési célzattal, annak mindenképpen ajánlott beszereznie pár dobozzal, hogy nyugodt lelkiismerettel mehessen aludni: mindent megtett a kutyája érdekében.