Munkásszálló Kecskemét, avagy az építőipari munkákról általában

Szállás lehetőségek Kecskeméten, avagy a munkásszálló Kecskemét alternatívája

Alapvetően én abszolút nem kultiválom a vidéki életet, semmiféle lenéző hangnemet nem szeretnék ebben éreztetni, de egyszerűen a vidéki lét abszolúte nem az én világom. Számomra teljesen élet idegen az ottani csendesség, hiszen én az vagyok, aki folyamatosan pörög, szinte ténylegesen megállás nélkül. Miután most nem rég kezdtem el az építészmérnöki diplomámat, kaptam egy gyakornoki állást Kecskeméten, ahol felajánlották, hogy arra az egy két napra, amíg Kecskeméten tartózkodom a gyakorlatom folytán, elhelyezkedtetek a munkásszálló Kecskemét alternatívájában. Annak érdekében, hogy ne rögtön a közepébe vágjak a történetnek, mindenképpen szeretném kiemelni, hogy abszolút nem arról van szó, hogy én vidék ellenes lennék. Hiszen a legtöbb szoros barátom mind vidéki. Sokkal inkább arról van szó, hogy abszolút nem tartom a saját életem kompatibilisnek a vidéki életformával és őszintén be kell, hogy valljam, hogy amikor jött ez az álláslehetőség, meglehetősen elgondolkoztam azon, hogy vajon most jól döntök e vagy sem, ha nem vállalom el.

Ugyanis tulajdonképpen az utolsó pillanatig azon gondolkoztam, hogy bármennyire is jó gyakornoki állás, semmiképpen nem fogom elvállalni, ugyanis Budáról Kecskemét igencsak messze van, márpedig ezt a távot képtelen lennék minden egyes nap megtenni több szempontból is. Az első szempont, hogy annyira ember szerintem nem utál utazni, mint én. Az egyetlen ingázó szempont az lett volna, ha mondjuk, céges kocsival fizetik a benzinemet, hiszen az egy egészen jó opciónak hangozhat abban az esetben, ha ingáznom kell az egymáshoz közel sem közel levő két város között.

Milyen élmény egy munkásszálló Kecskemét városában?

A másik lehetőség pedig az lehet, hogy szállást biztosítanak nekem Kecskeméten azokra a fix napokra, melyeken lent kellene dolgoznom. Természetesen ez közel sem egy olyan szimpatikus ötlet számomra, hiszen, mint már mondtam számomra az, hogy vidéken kelljen élnem, akár csak pár napot is, igencsak nagy áldozatokkal járhat. De mindenesetre igenis megpróbáltam összeszedni minden energiámat és nem utolsó sorban önfegyelmemet és annak ellenére, hogy abszolút nem tetszett ez az opció elvállaltam, hogy rendben, abban az esetben, ha erre a fix két napra biztosítanak nekem fix szállást, akkor elvállalom az adott munkát. Számomra abszolút meglepő volt, amikor egy napon belül visszajelzett nekem a HR-es kolléga, hogy a cég belement, mivel számukra is abszolút jól jön a gyakornoki program és mindenképpen segíteni fognak nekem szállást találni, melynek mindemellett állják is a költségeit. Így történt, hogy pár napon belül már be is voltam jelentve a munkásszálló Kecskeméti alternatívájába.
Az adott szálláshely, melyet egyébként az érdeklődők számára mindenképpen belinkelek, hátha esetleg sikerült valakinek felcsigáznom a fantáziáját a szálláslehetőséget illetően az alábbi weboldalon található http://munkasszallok.hu/varos/kecskemet/. Aki bővebben érdekelne a munkásszálló Kecskemét alternatívája, az mindenképpen látogasson el erre a weboldalra és nézelődjön még több információ után.

Munkásszálló Kecskemét, avagy személyes tapasztalatok a munkásszállók világáról

A munkásszállók Kecskeméten alternatívája első ízben természetesen nagyon kiakasztó volt számomra, ugyanis be kell valljam, igencsak komoly előítéletekkel rendelkeztem az adott lehetőségekkel kapcsolatban, ugyanakkor úgy voltam vele, hogy egy esélyt nyilván megadok ennek az alternatívának is, hiszen ha már a munkahelyem állja ezt a lehetőséget, mindenképpen megpróbálkozom annak a legalább a megnézésével, de remélhetőleg kipróbálásával is. Így tulajdonképpen már másnap, hogy a HR-es megtalálta nekem a szállást, meg is nézhettem és el kell mondanom abszolút meg voltam elégedve az adott lehetőségekkel, ugyanis oly annyira tiszta és váratlanul igényes volt, mind a közösségi terek, mind a szobák kialakítása, hogy egészen megdöbbentem azon, hogy ezt munkásszállónak titulálják és nem egy gyengébb kategóriájú hotelnek. Mindenesetre engem tényleg nagyon meggyőzött az adott lehetőség, hiszen abszolút nem erre a látványra számítottam. Így amint felmértem a terepet elfogadtam az állást ás alá írtam az alkalmankénti lakhatási szerződést is, hiszen egyértelműen tökéletes megoldásnak bizonyult ez számunkra.

Én személy szerin maximálisan meg vagyok elégedve az adott szállással és elképesztően örülök, hogy ilyen módon végül sikerült a gyakornoki munkámat elkezdeni abszolúte zökkenő mentesen, mindezt pedig egyértelműen a munkásszálló Kecskemét alternatívájának köszönhetem.