Tisztelt Ügyfelünk!
2017. június 26-án hatályba lépett a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról.
A törvény értelmében a Takarékszövetkezetnek 2019. június 26-ig ismételten át kell világítania minden meglévő ügyfelét a rögzítendő adatok körének bővülése és az okiratok másolására vonatkozó kötelezettség teljesítése érdekében.
A törvényi kötelezettség teljesítéséhez az Ön személyes közreműködése szükséges.
A fenti határidőt követően a hiányos adatokkal rendelkező ügyfelek esetében a Takarékszövetkezet köteles szolgáltatásait korlátozni.
A hatékony együttműködés és a kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el a Pénzmosás menüben, valamint az alábbi linken elérhető, részletes tájékoztatót:
Ügyfél-tájékoztató a kötelező ügyfél-átvilágítás rendjéről!
Tisztelettel:
Békés Takarék Szövetkezet
  1. Kezdőlap
  2. Lakosság
  3. HITELEK
  4. Hitelezéssel kapcsolatos tájékoztatók

Hitelezéssel kapcsolatos tájékoztatók

Az alábbi menüpontben hitelezéssel kapcsolatos tájékoztatókat olvashat.

A nem körültekintő hitelfelvétel komoly nehézségeket okozhat Önnek a jövőben.

 

Az alábbiakban felhívjuk figyelmét néhány fontos tényezőre, amelyet mindenképpen mérlegelnie szükséges egy-egy hitelszerződés aláírása előtt. Az oldalon közvetlen átlinkelési lehetőséget talál a Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban: MNB) honlapjára (www.mnb.hu), ahol sok hasznos és döntését megkönnyítő információhoz juthat.

 

Mérje fel lehetőségeit és háztartása terehbíró képességét!

Az MNB honlapján elérhető a "Háztartási költségvetés-számító program", amely segítségével mérlegelheti a háztartásának teherviselő képességét. Javasoljuk, hogy hitelfelvétel előtt ellenőrizze saját maga és családja pénzügyi helyzetét, és ezek figyelembe vételével, felelősen döntsön a hitelfelvételről.


Felhívjuk figyelmét, hogy a hitelfelvétel előtt részletesen tanulmányozza át az MNB által kiadott, "A túlzott eladósodottság kockázatairól" szóló tájékoztatót. A kiadványban fontos tájékoztatós anyagot talál az eladósodás veszélyeiről és egyéb mérlegelendő dolgokról.

 

Tanulmányozza több pénzintézet ajánlatát!


Javasoljuk Önnek, hogy amennyiben hitelfelvétel előtt áll, úgy a szerződés megkötése előtt látogasson el az MNB honlapjára, ahol különböző hitelintézetek termékeinek ajánlatait hasonlíthatja össze. A különböző pénzintézetek ajánlatainak összehasonlításával nagyobb biztonsággal hozhatja meg döntését.
 

Kérjük tájékozódjon továbbá kirendeltségeinken, ügyintézőink bármely kérdésére választ adnak.

 

Fizetési nehézségek

 

A Békés Takarék számos olyan konstrukciót ajánl fizetési nehézségekkel küzdő ügyfelei számára, amely átmeneti vagy akár végleges megoldást is kínálhat a pénzügyi gondjaira.


Fizetési nehézségek esetén a fedezetként szolgáló ingatlan elárverezésénél mindenképpen jobb megoldás valamilyen fizetéskönnyítő lehetőséget találni. A megfelelő megoldáshoz először mérje fel, milyen mélységű a törlesztési probléma, rövid vagy akár hosszabb távú pénzügyi gondokkal kell-e szembenéznie, továbbá, hogy milyenek a kilátásai a jövőre nézve.

 

Amennyiben anyagi gondjai hiteltartozása időben történő törlesztését is veszélyezteti, mindenképpen keresse fel a Békés Takarékot, hogy fizetési nehézségeire közösen találjunk megoldást.

 

A BékésTakarék az alábbiakban bemutatja Önnek a rendelkezésre álló lehetőségeket, de a döntés az Ön kezében van. Mivel a hitel törlesztése hosszú távú kötelezettség, körültekintően és előrelátóan kell mérlegelnie a különböző megoldásokat.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a Békés Takarék bármely kirendeltségén térítésmentesen kérheti aktuálisan fennálló tartozásának – tételes jogcím és összeg szerinti - kimutatását.

 

Amennyiben valamely törlesztéskönnyítő lehetőség igénybevételén gondolkodik, először kérjen személyre szóló tájékoztatást a Békés Takarék bármely kirendeltségén az egyedi feltételekről, az igénybevételi lehetőségekről, költségekről.

 

LEHETŐSÉGEK


Jogszabályi felhatalmazáson alapuló lehetőségek a lakáscélú jelzáloghitel futamidejének díjmentes hosszabbítására


2010. november 27-től a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleknek lehetősége van a hitelük futamidejét díjmentesen meghosszabbítani, ha erre nem került sor a futamidő hosszabbítást megelőző öt évben. A törvény szerint minimum 90 napos késedelem esetén a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkezők kezdeményezhetik hitelük futamidejének egyszeri, díjmentes, maximum 5 évvel történő meghosszabbítását, melyet a Békés Takarék csak alapos okkal utasíthat el. Jogszabályi felhatalmazáson alapuló lehetőségek - a lakáscélú jelzáloghitel futamidejének díjmentes meghosszabbítására.

 

A Békés Takarék által létrehozott megoldások fizetési nehézségekkel küzdők részére


A Takaréknál felvett valamennyi hiteltípusnál van lehetőség a nehéz pénzügyi helyzetbe került adósok fizetési problémáinak áthidalására:

 

  • az egyes hitelek törlesztésének átmeneti felfüggesztésével,
  • türelmi idő biztosításával, vagy a törlesztőrészletek csökkentésével, a futamidő hosszabbításával.

   
Az alkalmazható lehetőségekről és azok feltételeiről bővebben személyesen a Békés Takarék kirendeltségein tájékozódhat.

Hirdetmények